SDP
Porin Sosialidemokraattinen Kunnallisjärjestö ry

Esa J. Wahlman
Valtuutettu

PÄÄSEMMEKÖ ÄÄNESTÄMÄÄN KUNTAVAALEISSA AJALLAAN 

Minulta on usein kyselty ja soiteltu, että pidetäänkö kuntavaalit ajallaan 18.4.2021. Tarkastellaanpa hieman vaalipäivää näin koronaepidemian varjostamana. Porin kaupunki on valmistautunut vaaleihin mielestäni vastuullisesti ja kaupunginhallitus on tehnyt tarvittavat valmistelut. Mutta riittävätkö ne? 

Porin kaupunginhallitus on sijoittanut äänestyspaikkoja runsaasti ja niitä on sijoitettu myös kauppakeskuksiin aikaisemman tavan mukaan eli samoihin paikkoihin mitä aikaisemmissakin vaaleissa on ollut.

Ennakkoäänestykseen pitää viranomaisten paneutua koska tämä äänestystapa on jatkuvasti kasvamaan päin ja etenkin poikkeusoloissa.

Normaaleissa äänestyspaikoissa on pyritty siihen, että ne olisivat tilavia tiloja joissa turvavälit ovat mahdollisia. Pitääkö kiinteiden äänestyspaikkojen ulkopuolelle laittaa telttoja joissa voisi äänestää. Tämä ratkaisu on kallis rakentaa. Maksaahan vaalit meille porilaisille 332 000 euroa. Kustannukset tulevat tiloista vaikka ne pääasiassa ovat omia. Vaalivirkailijoiden palkkiot, työaikakorvaukset, ääntenlaskijoiden kustannukset jne. Demokratia maksaa. 

Kotiäänestys on turvattava iäkkäimmille ihmisille ja liikuntarajoitteisille. Tähänkin äänestysmuotoon on paneuduttava kunnolla. Meillä Porissa ja varmaan muissakin kunnissa vaalivirkailijat ovat usein iäkkäimpiä ihmisiä, jopa koronavaaran myötä riskiryhmään kuuluvia. Mitä sitten jos vaalipäivänä ja sitä ennen viirus ei anna myöten ja joudumme iäkkäimpiä vaalitoimitsijoita kehottamaan jäämään kotiin. Tämä voidaan kuitenkin hoitaa siten, että vaalilautakunnissa on nimetty viisi vakinaista ja viisi varahenkilöä. Vaalilaki edellyttää vaalitoimikunnassa olevan yhtäaikaa paikalla kolme jäsentä. Uskon, että valituilla henkilöillä pärjätään ja taataan lailliset vaalit. 

Olen pohtinut, että tulisiko poikkeuksellisesti vaalipäiviä olla kaksi lauantai ja sunnuntai 17.-18.4. näin saataisiin väljyyttä vaalipaikalla. Ennenhän meillä oli vaalit kaksipäiväiset sunnuntaina ja maanantaina. Silloin itse istuneena vaalilautakunnassa maamantaipäivä tuntui turhalta, kävijöitä oli erittäin vähän. 

Vaalilautakuntien ja toimikuntien toimihenkilöt ovat aina olleet puolueiden kunnallisjärjestöjen ja yhdistysten tehtävä hankkia. Monella puolueella on ollut hankaluuksia saada omaa osuuttaan täytettyä koska näissäkin säädöksissä tasa-arvoa pitää noudattaa eli pitää olla toimihenkilöinä naisia ja miehiä suhteessa 40/60 %. 

Eräissä keskusteluissa on tullut esille, että pitäisikö vaalilakia muuttaa niin, että toimihenkilöt olisivatkin kunnan työntekijöitä. Se helpottaisi asianomaisten henkilöiden saamista ja kouluttaminen tapahtuisi samoin kuin nytkin puoluepohjaisena toimenpiteenä. 

Olen vakuuttunut, että kuntavaalit pidetään ajallaan normaalisti 18.4. ja suojautumisjärjestelmät toimivat hyvin ja jokainen äänestäjä hoitaa oman osuutensa. Näin kuntademokratia on jälleen kerran toteutunut.

 


Ari Nordström
Valtuutettu

Helppoa vastakkainasettelua? 

Silloin tällöin asetetaan kyseenalaiseksi asettaa vastakkain esimerkiksi vanhustenhuolto ja urheiluharrastukset. Mikään ei ole helpompaa kuin kärjistää kunnan tuottamien palvelujen tuottamisen järkevyyttä ja niiden etuoikeusjärjestystä. 

Nyt kuitenkin hairahdan tähän itsekin. Toki tässä tapauksessa urheilun sisällä enkä nyt pelkästään vanhustenhuollon takia. Nuorten liikuntaharrastusten tukeminen on panostusta tulevaisuuteen. Sitä pitääkin tehdä. Halvimmillaan se on esimerkiksi Porin Leppäkorven leikkipuiston liukumäki. Jo ensi lumista alkaen ”rinteet” ovat olleet jokapäiväisessä käytössä. Leikkipuiston ylläpitäminen ei ainakaan liukumäen osalta maksa kaupungille juuri mitään. Se on rakennettu 1980-luvulla ja on sellaisenaan edelleen toimintakunnossa. Viereisen, valitettavasti suljetun luistelukentän ainakin 10 vuotta turhaan palanut  valopylväs voitaisiin toki siirtää liukumäelle, joka on vähän pimeä. 

Nyt kuitenkin siihen kärjistämiseen. Samaan aikaan kun pohditaan leikkipuistojen lakkautuksia, pahoitellaan kun helmikuun pakkasilla lämmitetty tekonurmi ei oikein toimi jalkapallopelejä varten. Kyllä minäkin niin mieleni pahoitin. Siis siitä, että leikkipuistoja ollaan lakkauttamassa ja samalla murehditaan ettei palloilunurmikko ole huippukunnossa helmikuun pakkasilla ja lumisateilla. 

Nämä ovat arvokysymyksiä, joihin tulevatkin kaupunginvaltuutetut tulevat vaikuttamaan. Kaiken ikäisten liikunnan tukeminen ei tarvitse keskellä talvea lämmitettyä pelinurmikkoa eikä myöskään koronatukea jääkiekkofirmoille ulkomaalaisten pelaajien ostamiseen. Viimeksi mainittua ei onneksi Porin kaupunginvaltuustossa päätetä.


Tuomas Koivisto

Kuilun reunalta kohti kompromisseja? 

”Amerikkalaisten voi aina luottaa toimivan oikein – kunhan he ovat ensin kokeilleet kaikkia muita vaihtoehtoja.” Winston Churchillin suuhun pantu sitaatti ei todennäköisesti ole aivan aito, mutta ajankohtainen se on.

Uusi presidentti Joe Biden vannoo virkavalansa tilanteessa, jossa koko maa on mahdollisten väkivaltaisuuksien vuoksi hälytysvalmiudessa. Valtavan mittaluokan terveys- ja talouskriiseihin pitäisi löytää rakentavia ratkaisuja samaan aikaan, kun poliittinen kahtiajako on kehittynyt yhä laajenevaksi ja entistä rajumpia ilmenemismuotoja saavaksi kulttuurisodaksi. Onko kuilun reunalta enää reittiä keskinäisen kunnioituksen ja kompromissien tielle?

Joe Bidenia on pidetty pitkän poliittisen uransa aikana käytännöllisenä ja maltillisena keskitien kulkijana ja taitavana puoluerajat ylittävän yhteistyön tekijänä. Jos joku kykenee puhaltamaan maltillista kompromissihenkeä amerikkalaiseen politiikkaan, sen luulisi olevan juuri Biden.

Riittävän suuri ulkoinen uhka on usein saanut republikaanit ja demokraatit paiskaamaan kättä, ainakin hetkellisesti. Onko valtakunnan sisäinen tilanne tällä kertaa niin vaikea, että maan etu ja eheyttäminen ohittavat ideologisen jyrkkyyden ja houkutuksen presidentin agendaan kohdistuvaan neliraajajarrutukseen?  

Vaikka demokraateilla on enemmistö edustajainhuoneessa ja varapresidentin äänen turvin äärimmäisen niukasti myös senaatissa, suuret lakihankkeet vaativat käytännössä 60 senaattorin tuen. Katse kääntyykin nyt niihin republikaanien edustajainhuoneen ja senaatin jäseniin, jotka eivät ole ajatuksiltaan aitoja trumpilaisia, mutta ovat myötäilleet presidentin linjauksia oman poliittisen menestyksensä varmistamiseksi. Jos Biden on valmis etsimään yhteistä maaperää ja antamaan republikaaneille mahdollisuuden edistää joitakin heille tärkeitä tavoitteita, tarttuvatko nämä tarjoukseen?

Äänestäjien tuomio keskitielle hakeutuville saattaa olla joissain tapauksissa tyly, mutta sovinnon eleet ovat nyt välttämättömiä. Republikaanien 50 senaattorista 17 on yli 68-vuotiaita ja joukossa on paljon hyvin pitkään tehtävässään palvelleita. Löytyisikö tästä joukosta riittävästi sellaisia valtiomiehiä ja -naisia, jotka toteaisivat kuilun reunalta alas katsoessaan, että on olemassa suurempiakin asioita kuin oman poliittisen uran jatko?

 


Tuomas Koivisto

Lasten liikunnan tukemisella on korona-arjessa erityinen arvo 

Luistelukenttien jäädytyksestä ja siitä, kenelle se kuuluu, on käyty viime päivinä paljon keskustelua. Porissa on runsaasti hoidettavia kenttiä, ja niiden jakaminen erilaisiin hoitoluokkiin on varmasti ollut näillä resursseilla välttämätön ratkaisu. On kuitenkin hyvä, että priorisoinnin perusteita pohditaan julkisesti.   

Lasten ja nuorten arjen tasolta katsottuna harmistuminen koulujen yhteydessä olevien kenttien jäädytyksen viipymisestä on erittäin ymmärrettävä ja aiheellinen. Talviliikunnan traditio on meillä vahva, mutta talvet nyt ja luultavasti varsinkin tulevaisuudessa usein aivan liian lyhyitä. Siksi olen ilahtunut infrayksikön päällikön Markku Koppelomäen asettamasta selkeästä tavoitteesta saada koulukentät jatkossa aiempaa ripeämmin käyttökuntoon (SK 21.1.). Kun luonto suo potentiaalisia talviliikuntapäiviä, jokainen niistä haluttaisiin hyödyntää. 

Nykyisessä perusopetuksen liikunnan opetussuunnitelmassa ei enää nimetä uintia lukuun ottamatta lajeja, joita koululiikunnassa pitäisi ehdottomasti opetella, vaan lähtökohtana ovat erilaiset perustaidot. Luistelun ja hiihdon kaltaiset perinteiset talvilajit ovat kuitenkin edelleen erinomaisia välineitä näiden taitojen kehittämiseen. 

Korona-ajan haasteet korostavat ratkaisevalla tavalla lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksien edistämisen ja koululiikunnan merkitystä. Keväällä etäopetusjakson aikana lasten ja nuorten fyysinen aktiivisuus väheni UKK-instituutin tutkimuksen mukaan merkittävästi. Esimerkiksi Pelastakaa Lapset ry:n koronakysely puolestaan osoitti, miten rajuja vaikutuksia poikkeusoloilla oli henkiselle hyvinvoinnille. 

Vaikka koulut on nyt pystytty pitämään lähiopetuksessa, niiden arki on edelleen monin tavoin rajoittunutta. Opetushallituksen ohjeen mukaan lähikontakteja pitäisi liikunnassakin välttää ja pitää oppitunnit mahdollisimman pitkälti ulkona myös talvikaudella. 

Paljon sellaisia aktiviteetteja, jotka tavallisesti innostavat ja motivoivat lukuisia oppilaita, esimerkiksi erilaiset koulujen väliset urheilukilpailut ja tapahtumapäivät, on valitettavasti jouduttu jättämään väliin. Kuten niin usein käy, vasta niiden puuttuminen on kirkastanut niiden todellisen merkityksen. 

Kaikkien tahojen, niin kaupungin kuin talkoolaistenkin, ideat ja toimet lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksien ja hyvinvoinnin edistämiseksi ovat juuri nyt arvaamattoman suuressa arvossa. 

 

Tiina Puska
Valtuutettu Reposaaresta

TEITKÖ UUDEN VUODEN LUPAUKSEN? 

Nyt eletään niitä aikoja, jolloin uuden vuoden lupauksista aletaan viimeistään lipsua, jos niitä lähdettiin alunperinkään toteuttamaan. Vaikka tammikuussa alkavaa elämänmuutosta saatetaan pitää nykyisin lähinnä vitsinä, se sisältää kuitenkin viestin, jota ei tulisi täysin sivuuttaa. Samalla tavoin, kun eri ikävaiheisiin liitetyt identiteettikriisit, myös uuden vuoden aikoihin annetut lupaukset ovat hyvä hetki tarkastella sitä, ovatko kaikki elämän osa-alueet sellaisella tolalla, kuin niiden toivoisi olevan. Elänkö sellaista elämää kuin haluan?  

Ulkopuolelta tulevat paineet tuntuvat piinaavan nykyihmiset burnoutin partaalle. Mikäli esim. työ/työttömyys tai perhe/perheettömyys eivät aiheuta romahdusta, on meillä vielä käytössämme älypuhelin. Sieltä ylitsemme vyöryvät mm. suppealla kriteeristöllä valitut uutiset (ei koskaan mitään hyvää), algoritmin juuri meille kohdentamat mainokset (ei koskaan mitään hyödyllistä) sekä kynttilänä kakun päällä somen täydellisiä elämiä sisältävä kuvasto (ei koskaan mitään tavallista). Tämä on kaikki meille vielä niin uutta, ettemme osaa luonnostaan suodattaa mitään, vaan imemme kaiken itseemme kuin sienet. Onko ihme, jos on jotenkin epämääräisen hankala olla?  

Jokainen meistä tietää, mitä kuuluu hyvään elämään: riittävä määrä liikuntaa, sopivassa määrin monipuolista ravintoa, tarpeeksi unta ja jotain mukavaa välillä kaikkien niiden vaatimusten vastapainoksi. Mutta miten vaikeaa onkaan lähteä ulos ja miten helppoa jäädä ruudun äärelle viltin alle. Miten raskasta onkaan kuoria porkkana, kun vaihtoehtona on kylmä nakki suoraan paketista! Hyvä elämä vaatii voimia, joita paineiden alla elävällä ihmisellä ei välttämättä ole käytettävissään.  

Teitkö siis uuden vuoden lupauksen? Päätitkö alkaa käydä salilla joka päivä? Päätitkö juosta maratonin? Hyvä! Voit unohtaa sen nyt. Ei ultrajuoksua tänä vuonna. Mutta tutki kuitenkin elämänaluetta johon se liittyi: millä pienillä asioilla voisit parantaa oloasi edes vähän? Niiden voimien rajoissa, joita juuri nyt on käytettävissä? Älä lupaa mitään, mutta tee päätös. Etene pienin askelin kohti muutosta, joka häämöttää ehkä jossain kesäkuun korvilla. Jos päätätkin käydä lähikaupassa kävellen autolla ajamisen sijaan (miten helppoa onkaan istua autoon!), olet kesäkuuhun mennessä kävellyt jo useita kilometrejä enemmän, ehkäpä jopa kymmeniä! Se on väistämättä parannus tämänhetkiseen tilanteeseen, vaikka se ei muutoksena tuntuisi juuri miltään.  

Näillä mennään, kohti parempaa!

 

 

 

Kari Aaltonen
Tarkastuslautakunnan jäsen

Tarkastuslautakunnan toiminnasta 

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Kaarina Ranteella menee haastattelussa herttaisesti sekaisin lautakunnan lainmukaiset tehtävät ja päivän politiikka. Lukijalle saattoi jäädä käsitys, että Ranne puhuu koko lautakunnan edustajana, vaikka todellisuudessa hän puhuu lähinnä Vihreiden kunnallisvaaliehdokkaana.

Ensinnäkin Ranne väittää, ettei lautakunta ole saanut päätöksenteossa tarvittavia tietoja. Kuten Ari Nordström jo kirjoitti (SK 12.1.) lautakunnalta ei ole salattu mitään, tietoa on saatu aina, kun sitä on kysytty, ja väitteet salailevasta päätöksenteosta on virheellisiä.

Tarkastuslautakunnalla on kuntalain 124.1 §:n mukaan oikeus saada tietoja salassa pidettävistä asioista. Tietojensaantioikeus koskee vain Porin kaupungin hallussa olevia asiakirjoja, eikä se voi pyytää tietoja suoraan esimerkiksi kaupungin yhtiöiltä. Tietojen saantioikeus on siis vain lautakunnalla, ei yksittäisillä jäsenillä eli tietojen pyytämiseen tarvitaan lautakunnan päätös. Lautakunnan jäsenet toimivat virkavastuulla, ja heillä on salassapitovelvollisuus.

Lautakunnan puheenjohtajana Ranne voi tehdä esityksiä, joiden perusteella lautakunta voi vaatia kaikkia niitä tietoja, joihin sillä kunnallislain perusteella on oikeus, ja jotka ovat tarpeen, kun lautakunta suorittaa tehtäväänsä esimerkiksi kuntatalouden toteutumisen arvioinnissa. Lautakunta ei kuitenkaan ole oikeusistuin, ja työn tulee perustua lakiin sekä oikeaan ja tarpeelliseen tietoon. Ei torilla kuultuihin hevosmiesten puheisiin.

Suhde kaupunginhallitukseen on hyvä. Rannen arviot kaupunginhallituksesta, jossa Vihreiden edustajana on Anne Liinamaa, kertoo enemmän kahden vihreän opettajattan väleistä kuin lautakunnan ja kaupunginhallituksen suhteesta. Kaupunginhallituksen esityslistat ja pöytäkirjat ovat saatavilla netissä, mutta toki ne voi pyytää tarpeen niin vaatiessa myös paperilla. Kaupungin johtavat virkahenkilöt, mm. kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen, ovat olleet lautakunnan kuultavina.

Tarkastuslautakunta on kunnallishallinnon tärkeä toimielin, joka yhdessä tilintarkastajan kanssa valvoo ja seuraa hallinnon ja viranhaltijoiden toiminnan lainmukaisuutta, tehtyjen päätösten toimeenpanoa ja seuraa talousarvion toteutumista. Tässä tehtävässään ja tekemissään arvioissa, raporteissa ja toimenpidesuosituksissa, jotka ovat kaikkien luettavissa, lautakunta on tehnyt hyvää ja arvostettua työtä.

 

Ari Nordström
Valtuutettu
Tarkastuslautakunnan vpj

Vihjailu salailusta antaa väärän kuvan päättäjistä

Viime aikoina on luettu erilaisia kirjoituksia porilaisesta päätöksenteosta ja hallintokulttuurista. Olenko kaupunginvaltuutettuna päättäjä vai napinpainaja? Onko johtava virkamiestoiminta vain mitään aikaansaamatonta salailua? Pitäisikö johtavien poliitikkojen sättiä toisiaan ”Ameriikan malliin”? 

Kuluneella vaalikaudella esimerkiksi Porin sosialidemokraattinen valtuustoryhmä on saanut ryhmäkokouksissa valtavasti tietoa vireillä olevista asioista. Näistä on keskusteltu ja valtuutetut ovat vaikuttaneet ryhmän yhteiseen kantaan. 16 valtuutetun yhteinen kanta tuo merkittävän vaikutusvallan, kun ryhmien välillä käydään neuvotteluja asioiden eteenpäin viemisestä. Tämä on aivan normaalia päätöksenteon prosessia. Politiikka on sovinnontekoa ja siihen aina pyritään. Välillä sitten äänestetäänkin ja näin demokratia toteutuu. Asioiden käsittely ei voi alkaa valtuustosalissa ainakaan siten, että jokainen käyttäisi esim. 5 minuutin puheenvuoron. Siihen jo menisi aikaa 5 tuntia. Painan siis valtuustossa mielelläni ilman höpötyspuheenvuoroa äänestysnappia hyvän valmistelun jälkeen. Vaikuttaa olen saanut. 

On totta, että eräitä ”salailuja” on arvosteltu. Varmaan syystäkin. Satakunnan Kansakin on käynnistänyt tietopyyntöjen jälkeen prosessin. Näin on hyvä. Asioihin pitää tulla parannusta, jos tarvetta on. On kuitenkin kysymys yksittäisistä asioista. Tarkastuslautakunta käsittelee asiat pääosin salaisina. Lautakunta kuulee kuitenkin vuoden mittaan useita johtavia viranhaltijoita ja mm. huippuammattilaisena pitämääni päätilintarkastajaa. Julkisen pöytäkirjan mukaan lautakunta on kuullut 8.12.2020 noin 1,5 tunnin ajan kaupunginjohtajaa ja kaupunginlakimiestä. Aiheena olivat kaupungin talouden ja hallinnon sekä juridiikan ajankohtaiset asiat. Kaikki muistiot ovat lain mukaan salaisia. Näiden perusteella kuitenkin valmistellaan tarkastuslautakunnan arviointikertomus tämänkin vuoden toiminnasta. Arviointikertomus on julkinen ja siihen kannattaa kuntalaistenkin tutustua. Viime vuosina moniinkin asioihin on puututtu ja moni asia on myös mennyt parempaan suuntaan. Julkinen repostelu ja vihjailu salailusta antavat kokonaisuudesta väärän kuvan. 

Vaalikauden aikana olen mielestäni onnistunut vaikuttamaan moneen asiaan, joista muutaman voisi mainita. Vanhusten tehostetun palveluasumisen ostopalvelusopimustoiminta oltiin kokonaan siirtämässä palvelusetelitoiminnaksi. Onneksi perusturvalautakunta päätti toisin. Vähärauman uudelleen rakennettavaa koulua oltiin siirtämässä pois koulualueen keskeltä ja Tuorsniemen koulua lopettamassa. Onneksi molemmat jäävät paikoilleen. Jokirantaan aiotaan rakentaa betoninen istuskelutasanne. Onneksi sen tekeminen ainakin tässä taloustilanteessa siirtyy. Himmeli ajetaan alas vanhainkotina. Valitettavasti näin tapahtuu. Kotipalvelun kauppapalvelua esitetään lopetettavaksi. Vaikuttaminen sen jatkamiseksi nykyisellään jatkuu. Eläkeläisjärjestöjen toimintaa kiusataan tilajärjestelyillä ja tilojen hinnankorotuksilla. Vahditaan. Kaupunginvaltuutettu tekee muutakin kuin painaa kerran kuukaudessa nappia.

 

 

Esa J. Wahlman
Kunnallisneuvos

KEHITETÄÄN MERI-PORIA

Entinen Porin maalaiskunnan alue ja sen keskipiste oli Pihlava. Kuntaliitos tehtiin siten, että Porin maalaiskunta liittyi Porin kaupunkiin.

Meri-Pori on nykyisin alue, johon kannattaa satsata. Jos lähdemme liikkeelle Reposaaresta. Saari on kokenut kovia menetyksiä, aikoinaan loppui konepaja, saha ja kalastus väheni tuntuvasti. Loma-asuntomessut pidettiin Reposaarella ja siitä odotettiin tuntuvaa piristysruisketta alueelle. Mielestäni se ei ole tuonut tullessaan sellaista elävöitymistä mitä odotettiin.

Kalateollisuus kuitenkin näyttää uutta nousua silakkateollisuuden myötävaikutuksella. Tällaisiin kehityskohteisiin kaupunkinkin tulee satsata. Reposaari on elävöittynyt uusien ravintolapalveluiden muodossa. 

Tahkoluoto ja Mäntyluoto elää jälleen kehityksen kautta. Hyötytuuli Oy suunnittelee merituulipustoa alueelle, mutta pitkälti ollaan vielä siitä, että konkreettinen toteuttaminen aloitettaisiin. Tällaiselle hankkeelle Porin kaupungin tulee jatkossa suhtautua myönteisesti. Tuulivoimaloiden kiinteistöverot ja maa-aluevuokrat kaupungille tulevat olemaan hieman alle miljoona euroa.

POC-yhtiön tulevaisuus on vaakalaudalla. Asian kokonaisuutta selvitetään ja siihen on valjastettu parhaat asiantuntijat, jonka jälkeen kaupunginhallitus tekee lopullisia päätöksiä. Tehtiin päätös kumpaan suuntaan tahansa se ei tule olemaan helppo. 

Critiscal Metals ja Neometals suunnittelevat Meri-Porin Tahkoluotoon laitosta, joka erottelisi terästuotannon sivutuotteista vanadiiniyhdisteitä. Tehtaalla olisi rakentamisvaiheessa satojen työntekijöiden määrä toteuttamassa laitosta toimintavalmiuteen ja valmistuttuaan vakituisia työntekijöitä tarvittaisiin noin 80. Mielestäni Porin kaupungin elinvoimayksikkö on tehnyt hyvää ja sitkeää työtä kuukausien ajan projektin onnistumiseksi. 

Mitä tapahtuu Venatorin alueen kanssa. Se on tietojeni mukaan neuovottelupöydällä koko ajan ja tuloksia siltäkin alueelta on odotettavissa. Minkä muotoisia, sen aika lähitulevaisuudessa näyttää. 

Yyterin kehittäminen matkailu-, tapahtuma- ja ihmisten hyvinvointikeskuksena on kehittynyt ja hakee vielä lopullista muotoaan, mutta suunta on hyvä. Yyteriä tulisi kehittää Kaanaan asuntoalueen kanssa yhdessä, johon tulisi kaupungin ja yrittäjien toimesta palvelutuotantoa asukkaille ja matkailijoille.

Ajelin jokunen vikko sitten Kaanaan alueen katuja ja totesin, että viihtyisää asuntoaluetta ja koko Meri-Pori palveluineen lähellä. Mutta parantamisen tarvetta varmaan on, jos alueen asukkailta kysytään. 

Ajoin autolla Meri-Porista kaupungin keskustaan päin ja totesin, että Kähkösen aukeen jälkeen oikealla puolella oli valtavan isoja puumassapinoja. Ihmettelin, mihen noita kerätään, mutta pienen selvityksen jälkeen sain tietää, että siinä toimii yritys, joka kerää puuta ja edellen jatkojalostaa sitä eteenpäin. Näin maailma muuttuu ja kuljettaa meitä myönteiseen kehityssuuntaan. 

Vuosi 2021 tulee olemaan mielenkiintoinen ja yhteiskunnan taholta haasteellinen korona epidemian  ja myös kunnallisvaalien kautta. Toivotan kaikille oikein hyvää Uutta Vuotta.

 


 

UUTISET

Erno Välimäki SDP:n ehdokkaaksi Porissa

22.2.2021 Porin kaupunginvaltuustossa ja kaupunginhallituksessa toimiva Erno Välimäki lähtee kunnallisvaaleissa ehdokkaaksi Sosialidemokraattien listalla. Aiemmin Vasemmistoliiton valtuustoryhmässä toiminut Välimäki siirtyy jäljellä olevan valtuustokauden ajaksi SDP:n valtuustoryhmän jäseneksi. 43-vuotias Välimäki työskentelee Teollisuusliiton palveluksessa aluetoimitsijana Satakunnan aluetoimistolla Porissa. Välimäki on kuluneella valtuustokaudella kaupunginvaltuutetun ja kaupunginhallituksen tehtävien lisäksi toiminut kaupunginhallituksen edustajana Porin yhteistoiminta-alueen perusturvalautakunnassa sekä Porin työllisyydenhoidon ohjausryhmän puheenjohtajana. Välimäen aiempia luottamustoimia ovat olleet muun muassa Porin yhteistoiminta-alueen perusturvalautakunnan jäsenyys ja Satakunnan ammattikorkeakoulun hallituksen jäsenyys. Välimäki on myös vuosina 2012-2017 toiminut Vasemmistoliiton Porin kunnallisjärjestön puheenjohtajana. Porissa 22.2.2021 Erno Välimäki, kunnallisvaaliehdokas, sd. Esa J. Wahlman, Porin sd. kunnallisjärjestön puheenjohtaja Arja Laulainen, Porin sd. valtuustoryhmän puheenjohtaja  Lue lisää

Kuntavaaliehdokkaiden valokuvaus

15.2.2021 Kuntavaaliehdokkaiden valokuvauksen hoitaa valokuvaaja Johanna Sjövall. Johannan osoite on Pohjoisranta 11, 28100 Pori. Valokuvausajat ovat seuraavat ma 22.2, ma 1.3 ja ke 3.3. Päivittäinen kuvausaika on klo 13.00-17.00. Huom! Ei aikavarauksia.  Lue lisää

TAPAHTUMAKALENTERI
4.3.2021 Kunnallisjärjestön hallituksen kokous >>
31.3.2021 Edustajiston kevätkokous >>
Haluatko mukaan