SDP
Porin Sosialidemokraattinen Kunnallisjärjestö ry

Lumoava Gardajärvi

25.4-1.5.2019

Porista Garda-järvelle  25.4.-1.5.2019

Ainutlaatuisen luonnon ja miellyttävän ilmaston vuoksi Gardajärvi on yksi Italian suosituimpia matkailukohteita. Järvi kiemurtelee korkeiden vuorten välissä, ja alueen maaperä on rehevä. Matkan aikana syömme hyvin, vierailemme viinitilalla ja retkeilemme Gardan lähiympäristössä. Veronassa Romeo ja Julia tulevat tutuiksi. Venetsiassa hämmästyttävät sen 150 kanavaa, 400 siltaa ja mahtavat keskiaikaiset palatsit. Koko matkan ajan asumme kauniissa keskiaikaisessa Malcesinessa Gardajärven rannalla ja kohteessa palvelee kokenut suomalainen Italia-opas, suomalainen kuljettaja sekä suomalainen linja-auto. Tervetuloa mukaan!

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Ingves&Svanbäck

Jos kiinnostuksesi heräsi, ole yhteydessä Timo Saarioon , niin hän kertoo lisää. timoreijosaario(at)gmail.com tai soita 0440 838377

Päivä 1 – torstai 25.4.2019 Matka Gardajärvelle alkaa: Pori – Milano – Garda

Kuljetus Porista Helsingin lentoasemalle. Finnairin suora lento Helsingistä klo 08.00 saapuu Milanoon klo 10.05. Suomalainen linja-automme ja -kuljettajamme ovat kentällä vastassa. Matka jatkuu kokeneen suomenkielisen Italia-oppaamme, Maaritin johdolla kohti Gardajärveä. Iltapäivällä saavumme idylliseen Malcesinen kaupunkiin tarunhohtoisella Gardajärvellä, tänne majoitumme kuudeksi yöksi. Iltapäivä on vapaa ja myöhemmin nautimme yhteisen illallisen hotellin ravintolassa. Kolmen tähden Hotel Cristallo sijaitsee Malcesinen kaupungissa hyvällä paikalla, rannan tuntumassa. Hotellissa on kiva oma terassi, ravintola, baari sekä pieni uima-allas ja se tarjoaa buffet-aamiaisen (www.cristallo-hotel.com).

Päivä 2 – perjantai 26.4. Verona & viinitilavierailu

Tänään vuorossa on Veronan retki. Aloitamme päivän käymällä korkeatasoisella viinitilalla. Maistelemme Veneton laadukkaita viinejä (Ripasso & Amarone), minkä jälkeen matka jatkuu Veronaan. Tutustumme Romeon ja Julian kaupunkiin, jossa romanttinen tarina elää yhä voimakkaasti, ja siitä muistuttaa kuuluisa Julian parveke. Näemme myös Antiikin ajan Colosseumin kaltaisen areenan. Meillä on vapaata aikaa Veronassa ennen paluuta Malcesineen. Ilta on vapaa.

Päivä 3 – lauantai 27.4. Malcesinen markkinat ja Monte Baldon huipulle?

Tänään on Malcesinen kaupungissa markkinat, jotka käymme ilman muuta kokemassa. Iltapäivällä halukkaat voivat nousta oppaan kanssa köysiradalla Monte Baldo -vuoren huipulle (liput n. 20€ ostetaan paikan päällä).

Päivä 4 – sunnuntai 28.4. Gardan kierros ja Varonen putoukset

Matkustamme laivalla järven länsirannalle ihastuttavaan Limonen kylään, joka tunnetaan sitruunapuistaan. Maisemat ovat todella upeat! Vuoriston ja Gardajärven yhteiselo on lumoavaa katseltavaa. Limonesta jatkamme järven pohjoisrannalle Riva del Gardan kaupunkiin, josta bussimme noutaa meidät. Käymme ihastelemaan Varonen vesiputouksia ennen paluuta Malcesineen. Yhteinen illallinen on hotellin ravintolassa.

Päivä 5 – maanantai 29.4. Vapaa päivä tai retki Venetsiaan – laulujen kaupunkiin

Vapaa päivä tai lisämaksusta retki Venetsiaan. Tutustumme kuuluisaan laulujen kaupunkiin Venetsiaan. Siirrymme veneellä aivan ydinkeskustaan. Näemme Pyhän Markuksen aukion, Huokausten sillan ja Dogen palatsin. Venetsiassa nautimme yhteisen lounaan. Palaamme Gardalle ja ilta on vapaa.

Päivä 6 – tiistai 30.4. Vapaapäivä tai retki arkkitehtooniseen Vicenzaan?

Tämä päivä on vapaata aikaa nauttia kauniista Gardajärvestä ja sen ympäristöstä. Halukkaille järjestämme opastetun retken Vicenzan mielenkiintoiseen kaupunkiin hintaan 45 € (min. 15hlö, ostetaan paikan päällä

 

Päivä 7 – keskiviikko 1.5.2019 Paluumatkalle Sirmionen kautta Milanosta

Aamiaisen jälkeen jätämme Gardajärven taaksemme ja matkaamme hiljalleen kohti Milanoa. Pysähdymme pittoreskiin Sirmioneen, joka sijaitsee järven etelärannalla ja teemme pienen opastetun kävelykierroksen Maaritin johdolla. Aikaa jää vaikkapa jäätelölle ennen kuin matka jatkuu kohti Milanoa. Finnairin lento lähtee Milanosta klo 19.00 ja laskeutuu Helsinki-Vantaalle klo 22.55. Suora linja-autokuljetus Poriin« Takaisin

Haluatko mukaan